Skip to Content

LEIEBIL PÅ ISLAND – Vilkår for vår bilutleie

 LEIEBIL PÅ ISLAND

 

Leiebil på Island – Vilkår for vår bilutleie

 

BEKREFTELSE PÅ BESTILLING

Bekreftelse på bestilling av leiebil inneholder bilgruppe, og ikke biltype. Din Islandsreise) forbeholder seg retten til å gi en samsvarende eller større bil, hvis den bookete bilgruppen er ikke tilgjengelig.

 

PRISER PÅ LEIEBIL

Prisen på leiebil inkluderer leie per døgn, ubegrenset kjørelengde, og CDW forsikring, (kollisjonsskadeforsikring–Collision Damage Waiver). I prisen er kjøring for en sjåfør tillatt. For ekstra sjåfør tilkommer en liten tilleggsavgift. 

 

ENVEISAVGIFT

Leiebilen overtas og leveres tilbake samme sted i Reykjavík. Hvis dere ønsker å hente eller levere bilen på et annet sted, for eksempel på flyplassen i Keflavík, tilkommer en enveisavgift på kr. 400.- per strekning.

 

OVERTAGELSE AV LEIEBIL

Leiebilen overtas og leveres tilbake samme sted i Reykjavík hvis ikke annet er avtalt. (Se: ”Enveisavgift”) Det må fremvises et gyldig førerkort for hver sjåfør som skal kjøre leiebilen. Det må også legges frem et kredittkort i hovedsjåførens navn. (MasterCard, Visa) Eventuelt ekstrakostnader for eksempel ekstra sjåfør, barnesete, enveisavgift eller ekstra forsikringer betales på Island med dette kredittkortet. Kjøretøy leveres med full tank til leietaker, og returneres også med full tank.

 

EKSTRA UTSTYR

Barnesete (0 – 13 kg) € 35.- per leie
Barnesete (9 – 25 kg) € 20.- per leie

Hvis barnesetet er skadet eller ikke levert tilbake, vil de reelle kostnadene bli belastet ditt kredittkort. Det er viktig at dere bestiller barnesete minst en uke i forveien.

 

EKSTRA SJÅFØR

Tilleggsgebyr for ekstra sjåfør er € 4.- per dag. Dette registreres og betales ved overtagelse av leiebilen. Hvis leiebilen blir kjørt av en ikke-registrert sjåfør vil alle forsikringer bortfalle. Ved en evt. skade er leietaker ansvarlig for kostnadene. Tilleggsgebyret for ekstra sjåfør vil bli belastet ditt bankkort. Vikingaslodir informerer dere hvor mange personer er tillatt i bilen. Det er viktig at dette blir overholdt, siden forsikringen kun dekker det antallet personer som bilen er anbefalt til.

 

MINIMUM ALDER PÅ SJÅFØR

Nedre aldersgrense for å leie bil fra bilgruppe A og B er 20 år. Leietaker må ha hatt gyldig sertifikat i minst ett år. For alle andre bilgrupper er aldersgrensen 23 år.

 

FORSIKRING

Alle våre leiebiler er dekket av CDW – selvrisikodekning (Collision Damage Waiver). CDW reduserer leietakers ansvar ved skade på kjøretøyet til å omfatte en egenandel på ca. € 2.450.-, så lenge det ikke skyldes tyveri eller innbrudd. Ved kjøp av en ekstra forsikring; Super CDW kan egenandelen for skader på bilen reduseres til ca € 350.-. Super CDW forsikringen kjøpes når dere overtar bilen på Island.

 

Hvis bilen blir skadet under leien, vil du bli belastet opptil den maksimale summen fra egenandelen reservert på kredittkortet. Hvis føreren har oppført seg meget uansvarlig, eller kjørt i beruset tilstand som følge av alkohol og/eller narkotiske midler, vil leieren være ansvarlig for den totale kostnaden av skaden påført leiebilen. Vær oppmerksom at de fleste forsikringer har visse unntak som ikke er dekket, for eksempel; glassruter, dekk, understell, interiøret av kjørekupeen, tauingsgebyr, erstatningsnøkler og låser. Vennligst se over leieavtalen din nøye ved overtagelse for alle unntak fra forsikring.

 

SUPER CDW (IKKE INKLUDERT)

For å redusere egenandelen, anbefaler vi at du kjøper en utvidet kollisjonsskadeforsikring; SCDW (Super Collision Damage Waiver). En slik forsikring reduserer egenandelen til maks beløp på ca € 350.- for bilgrupper A og B og C. Pris per dag for Super-CDW forsikring for bilgruppene A og B, og C er € 15.- per dag. Selv om dere har Super-CDW forsikring vil den ikke dekke glasskader, dekkskader, skader under bilen eller tyveri.

 

Å KJØRE PÅ ISLANDSKE VEIER

På asfalterte veier som utgjør ca 70% av veinettet, er fartsgrensen 90 km/t, på grusveier 80 km/t og i bebygde områder 30-50 km/t.

Hvis dere planlegger en tur over høylandet, er firehjulstrekkere obligatorisk. Fleste veiene på høylandet er stengt frem til midten av juni, avhengig av værforhold og stenges igjen senest i midten av september. Kjøringen på høylandet kan til tider være svært krevende. Det er ofte dårlige grusveier, og en del store elver som skal krysses. Ta aldri noen sjanser når dere er i høylandet! Det er IKKE TILLATT med kjøring på høylandet med leiebiler fra Vikingaslodir. Å kjøre bil på Island

 

BEGRENSNINGER PÅ KJØRING

Det er strengt forbudt å kjøre på høylandet uten firehjuls kjøretøy (4WD). Hvis dette ikke overholdes vil alle forsikringer ugyldiggjøres, og sjåføren vil personlig bli stilt ansvarlig for ulykker eller skader. Dette inkludere bilberging, kostnader ved reparasjoner eller kjøp av ny bil. Kjøring utenfor veier er strengt forbudt og straffes med store bøter.

 

RETUR AV LEIEBIL

Leiebilen leveres tilbake til avtalt tid og sted. Leietaker vil bli belastet med en tilleggsavgift (som samsvarer en dags leie) ved for sen levering. Hvis leiebilen ikke leveres med full tank vil beløpet for etterfylling, pluss serviceavgift på 20% bli belastet ditt kredittkort. Leveres leiebilen tilbake med skader årsaket av leietaker, vil kostnadene bli belastet ditt kredittkort.

 

I TILFELLE SKADE

I tilfelle bilen skulle få motorstopp eller andre mekaniske problemer er det viktig at dere kontakter Víkingaslóðir så fort som mulig (24 timers service telefon +354 567 2288) Vi bestemmer om bilen skal repareres eller byttes med en annen bil. Vi anbefaler ikke å etterlate bilen i tilfelle en motorstopp, siden de personlige eiendelene (innholdet i bilen) ikke er dekket av forsikringen. Hvis det har skjedd en ulykke skal dere ringe politiet og få skrevet en politirapport.