Skip to Content

FAMILIEFERIE PÅ ISLAND – 15 dager
Pris fra : kr. 18.955.-
Avganger: Alle dager
Varighet: 15 dager / 14 netter
Periode: Mai – September
Prisen inkluderer:
Fly til Island t/r, inkl. flyskatter
Transfer Keflavík – Reykjavik t/r
14 hotellovernattinger med privat dusj/wc
Frokost alle dager
Lån av fiskeutstyr og fiskeløyve
Leiebil etter eget valg 13 dager
Egenandelsforsikring-CDW
Fri kjørelengde
Detaljert veikart av Island
24 timers telefontjeneste ved nødtilfelle
Ikke inkludert i prisen:
Måltider og drikke (hvis ikke oppgitt)
Super CDW forsikring
Barnesete
Reiseforsikring

Island byr på uendelige muligheter for opplevelser og aktiviteter, og er derfor et perfekt reisemål for hele familien. Dere kjører med leiebil rundt hele Island, og nyter friheten å kunne kjøre i tempo som passer hele familien.

DAG 1
PAKKETURER TIL ISLAND – Island pakketur

Avgang fra Norge. Ankomst Keflavík flyplass. Transfer med flybuss til hotellet i Reykjavik. Resten av dagen kan dere bruke for å bli litt kjent med byen. Besøk for eksempel Reykjavik Zoo & Familiepark, der barna får møte forskjellige dyrearter som hører naturlig hjemme på Island, (bl.a. hester, sau, rev, sel og reinsdyr). I familieparken kan barna boltre seg i karuseller, minibiler, en stor lekeplass og en innsjø med flåter. Etterpå har dere muligheten til å grille på et eget barbecue-område. Et besøk til byens innsjø, “Tjörnin”, anbefales for yngre barn, hvor de kan mate svaner og ender. Det er også verdt å ta turen innom et av byens oppvarmede utendørsbassenger med stor vannsklie og “heitur pottur”. Overnatting: Reykjavik eller regionen.

DAG 2
PAKKETURER TIL ISLAND – Pakketur med Den Blå Lagune

Etter frokost får dere leiebilen levert ved hotellet. Å kjøre bil på Island Dere kan starte med en liten byrundtur i Reykjavik. Kjør til Perlan, et fantastisk byggverk bygd rundt fire store varmtvannstanker, med flott utsikt over hele Reykjavik. Dere kan også kjøre inn til sentrum og oppleve den sjarmerende gamle bydelen. På ettermiddagen kan dere kjøre til Den Blå Lagune og nyte den helt spesielle stemningen dere ikke vil oppleve noe annet sted. I lagunen kan dere prøve et dampbad i en mørk lavahule, stå under en liten foss som gir energisk massasje eller slappe av i badstuen eller saunaen. Overnatting: Reykjavik eller regionen.

DAG 3
PAKKETURER TIL ISLAND – Pakketur med Gullfoss

Denne dagen starter dere med å kjøre til halvøya Snæfellsnes hvor dere vil oppleve den magiske og vakre isbreen Snæfellsjökull. Området byr på et bredt spekter av naturfenomener; grotter, store kratere, og unike lavaformasjoner hvor det sies at det bor alver og troll… Første stopp er ved den lille svarte kirken ved Búdir. Dere kjører videre til Arnarstapi med sin særegne natur og ser de unike basaltsøylene med sitt yrende fugleliv. Her har dere muligheten til å være med på en uforglemmelig snøscootertur opp på isbreen. Fra isbreen er det spektakulær utsikt som gir unike muligheter for fotografering. Turen går videre og dere kjører forbi Djúpalón med sin vakre svarte basalt sandstrand. I Ólafsvík kan dere ta et forfriskende bad i utendørsbassenget. Overnatting: Stykkishólmur eller i regionen.

DAG 4
PAKKETURER TIL ISLAND – Pakketur med opplevelser

Dag fire startes med at dere kjører til halvøya, Snæfellsnes. Her vil dere oppleve den magiske og vakre isbreen, Snæfellsjökull. Området byr på et bredt spekter av naturfenomener; Grotter, store kratere, og unike lavaformasjoner hvor det sies at det bor alver og troll… Første stopp er like ved den lille sorte kirken ved Búdir. Dere kjører videre til Arnarstapi med sin særegne natur. Horisonten vies til unike basaltsøyler med yrende fugleliv. Her har dere muligheten til å være med på en uforglemmelig snøscootertur opp på isbreen. Turen tar ca. to timer. Fra isbreen er det spektakulær utsikt som gir unike muligheter for fotografering. Turen fortsetter forbi Djúpalón med sin vakre svarte basalt sandstrand. I Ólafsvík kan dere ta et forfriskende bad i utendørsbassenget. Overnatting: Stykkishólmur eller i regionen.

DAG 5
PAKKETURER TIL ISLAND – Pakketur og fisking på Island

Denne dagen kan familien dra på fisketur, en perfekt aktivitet for hele familien. Det er flere steder dere kan fiske; Hitarvatn på Myrum, Baularvatn og Hrausfjardarvatn. Velg dere et sted og kos dere med å være ute i naturen. Lykke til med fangsten! Om ettermiddagen kan dere dra til Bjarnarhöfn for å få med dere haifisk-museet. Dere får smake på hai og tørrfisk. Tørr dere? På slutten av dagen er det kanskje tid til litt bading i utendørsbassenget i Stykkisholmur. Overnatting: Stykkisholmur eller i region.

DAG 6
PAKKETURER TIL ISLAND – Pakketur med opplevelser

Vi anbefaler at dere seiler i vakre Breidafjördur, en perfekt tur for naturelskere. I Breidafjördur er det utallige små øyer med svært rikt fugleliv. Skjønn natur, lavaformasjoner, høye fjell, fugler og frisk sjømat gjør turen til en opplevelse dere kommer til å huske. Om sommeren yrer området av fugleliv. Noen ganger kan til og med kongen av islandske fugler, havørnen, vise seg! Høydepunktet på turen er når det kastes nett og dere får smake havets ferske delikatesser. Dette må være den ferskeste sjømaten i verden! Båten går fra Stykkishólmur. (Om sommeren er det avganger kl. 11.00 og 14.30. Turen tar litt over 2 timer.) På ettermiddagen kan dere kose dere i utendørsbassenget i Stykkisholmur. Overnatting: Stykkishólmur eller i regionen.

DAG 7
PAKKETURER TIL ISLAND – Pakketur opplev islandsk natur

Dagen starter med å kjøre mot den vakre fossen Glanni, som ligger skjult bak 3000 år gammel lava fra vulkanen Grábrók. Videre fortsetter dere til fossen Kolugljúfur, før dere kjører i retning Skagafjördur. Dere skal nå besøke det historiske museet Glaumbær, hvor dere får innblikk i islendingenes leve- og byggemåter i det forrige århundre. Om ettermiddagen ankommer dere Akureyri, nordlandets hovedstad. En liten bytur gjør dere kjent med byen. Akureyri byr på et fint utendørsbasseng, et besøk dit er absolutt å anbefale. Overnatting: Akureyri eller i regionen.

DAG 8
PAKKETURER TIL ISLAND – Pakketur opplev Godafoss

Et besøk til fossen Godafoss – Gudenes foss starter denne dagen. Deretter kjører dere til Myvatnsområdet som er et av de mest interessante naturfenomenene på den nordlige halvkule. Her finner vi blant annet Námaskard, et geotermisk område med store boblende gjørmehull. Vi anbefaler at dere tar med badetøy og besøker Jardbödin/Jordvarmebadene på Myvatn – nordlandets Blå Lagune. Overnatting: Akureyri eller i regionen.

DAG 9
PAKKETURER TIL ISLAND – Pakketur opplev varme kilder

Dere starter dagen med å kjøre til den lille fiskelandsbyen Húsavík som ligger idyllisk til i bukten Skjalfandi. Her er det mulighet for hvalsafari. Dere kjører videre til Dettifoss, Europas mektigste foss. Her styrter enorme vannmasser fra isbreelven, Jökulsá, ned i det gigantiske juvet, Jökulságljúfur. Videre vendes snuta over Kópasker til dere kommer til den sjarmerende fiskelandsbyen, Raufarhöfn. Avslutningsvis kan dere ta et deilig bad i det lokale utendørsbassenget. Overnatting: Raufarhöfn eller i regionen.

DAG 10
PAKKETURER TIL ISLAND – Pakketur til Island med Hvalsafari

Denne dagen går ruta langs østkysten med sin enestående natur. Dere passerer Lónamid og Vopnafjördur og kjører videre over platået Hellisheidi. Etter hvert passerer dere små fiskerlandsbyer. Vider kjører dere langs Borgarfjördur Eystri. Hvis dere er heldige, kan dere se lundefugl i dette området. Vi foreslår at dere avslutter dagen med et bad i utendørsbassenget i Egilsstadir. Overnatting: Egilsstaðir eller i regionen.

DAG 11
PAKKETURER TIL ISLAND – Pakketur med Islandshest

Langs kysten passerer dere små fiskerlandsbyer som Fáskrúdsfjördur, Stödvarfjördur og Breiddalsvik. Vi anbefaler at dere kjører innom Stödvarfjördur og ser på den imponerende steinsamlingen til Petra. Hvis dere er heldige kan dere se seler langs kysten. Overnatting: Höfn eller i regionen.

DAG 12
PAKKETURER TIL ISLAND – Pakketur med Den Blå Lagune

Turen fortsetter i retning sør. Her kjører dere langs Europas største isbre, Vatnajökull og noen av dens spektakulære elver. Turen går videre til isbrelagunen Jökulsárlón, hvor dere har muligheten å dra på en uforglemmelig båttur mellom flytende isfjell. Dere kjører så videre gjennom uendelige, svarte sandflater til dere kommer til Núpsstadir. En torvgård og torvkirke avslører deler av middelalderen. Videre vil dere se enorme lavaområder når dere kjører over den store lavabredden Eldhraun til de svarte strendene ved Vík. Overnatting: ved sørkysten.

DAG 13
PAKKETURER TIL ISLAND – Pakketur til Island

Denne dagen kjører dere gjennom de frodige landbruksområdene i sør og kommer til Skógafoss, en av landets vakreste fosser. Vi anbefaler at dere tar ferge fra Bakki til Vestmannaeyjar – en liten øy som i 1973 ble rammet av et voldsomt vulkanutbrudd som begravde 300 hus. I gatene ser dere rester av hus som ble begravd i lavamassene. Ta sightseeing-båten som går ut fra Heimaey. Fra sjøen ser dere de enorme lavamengdene som vulkanutbruddet etterlot seg. Dere opplever også et yrende fugleliv med store mengder av lundefugler. Etter båtturen kan dere se en film om vulkanutbruddet i 1971, og en interessant utstilling om hvordan øya Surtsey ble dannet i 1963. Ette en vellykket dag på Vestmannaeyjar tar dere fergen tilbake til fastlandet. Overnatting: Reykjavik eller i regionen.

DAG 14
PAKKETURER TIL ISLAND – Pakketur

Denne dagen står til egen disposisjon. Dere kan evt. være med på noe av det dere ikke fikk tid til den første dagen i Reykjavik. Hvis dere ønsker kan dere også besøke Den Blå Lagunen igjen. Kanskje dere ønsker å ri en islandshest. Da anbefaler vi at dere besøker Eldhestar, som er et ridesenter i nærheten av drivhusbyen Hveragerdi, ca 30 min. kjøring fra Reykjavik. En morsom aktivitet som hele familien kan delta i. Tilbakelevering av leiebil senest kl. 19.00 ved hotellet. Overnatting: Reykjavik eller i regionen.

DAG 15
PAKKETURER TIL ISLAND – Pakketur med Islandshest

Dere blir hentet på hotellet.
Transfer til Keflavik flyplass.
Avgang Keflavik.
Ankomst Gardermoen.

Priser:

 

Pris fra kr. 18.955.-

Prisen gjelder per pers. i delt dobbeltrom og to fullt betalende voksne. 

Kontakt oss angående priser for barn.

Prisene er ”fra” priser og er baserte på enkel overnatting utenom høysesongen samt lave flypriser. Vi tar forbehold om at det er ledige flyseter og hotellrom i denne prisklassen. Pristillegg kan forekomme ved begrenset fly- og overnattingskapasitet. Dere får beskjed om en eventuell prisendring før første innbetaling av reisen.

Avbestillings- og reiseforsikring er ikke inkludert i prisen. Din Islandsreise anbefaler alle å ha slik forsikring.

Din Islandsreise tar forbeholdt om feil i priser og utregninger. Ytterligere tar vi forbehold om prisendringer som skyldes endringer i valutakurs, justeringer hos samarbeidspartnere, skatter og avgifter samt andre uforutsigbare endringer.

Vi kan ta imot kortbetalinger med VISA og MASTERCARD/EUROCARD (gjelder ikke gruppereier).

Når du betaler med kort vil du bli belastet med en kortavgift på kr. 110.- per transaksjon.
Gebyret dekker deler av kostnadene Din Islandsreise har ved transaksjonene.

Hvis du betaler direkte inn på Din Islandsreises bankkonto vil det ikke komme noen ekstra kostnader for deg
som kunde eller oss som mottaker. 

Administrasjonsgebyr kr. 49.- per bestilling.

 

Kontakt oss for priser og tilgjengelighet

Leiebil :

 

LEIEBIL ETTER EGET VALG

“Fra” prisen tar utgangspunkt i leiebilgruppe Z, Toyota Aygo, eller lignende. Mot et tillegg i prisen er det mulig å oppgradere leiebilen til en ennen gruppe. Se grupper og biltyper under.

 

Bilgruppe Z
Toyota Aygo eller lignende
3 dører • Manuelt gir • 4 personer • 1 koffert • Kan ikke kjøre inn i høylandet

 

Bilgruppe A & Y
Toyota Yaris eller lignende
5 dører • Manuelt og automatgir • 5 personer • 2 kofferter • Kan ikke kjøre inn i høylandet

 

Bilgruppe B
Toyota Auris eller lignende
5 dører • Manuelt og automatgir • 5 personer • 3 kofferter • Kan ikke kjøre inn i høylandet

 

Bilgruppe T
Toyota Auris Station eller lignende
5 dører • Manuelt og automatgir • 5 personer • 4 koffert • Kan ikke kjøre inn i høylandet

 

Bilgruppe C & N
Toyota Aygo eller lignende
4 dører • Manuelt og automatgir • 5 personer • 3 kofferter • Kan ikke kjøre inn i høylandet

 

Bilgruppe E & P
Skoda Octavia Station eller lignende
5 dører • Manuelt og automatgir • 5 personer • 4 koffert • Kan ikke kjøre inn i høylandet

 

Bilgruppe F
Toyota Rav4 eller lignende
5 dører • Manuelt og automatgir • 5 personer • 3 kofferter • Kan kjøre inn i høylandet

 

Bilgruppe I
Toyota Land Cruiser 4x4 eller lignende
5 dører • Manuelt gir • 5 personer • 5 koffert • Kan kjøre inn i høylandet

 

Bilgruppe H
Toyota Land Cruiser 4x4 eller lignende
5 dører • Manuelt gir • 7 personer • 2 kofferter • Kan kjøre inn i høylandet

 

Bilgruppe Q
Ford Transit eller lignende
5 dører • Manuelt gir • 9 personer • 5 kofferter • Kan ikke kjøre inn i høylandet

 

Bilgruppe D
VW Caravella 4x4 eller lignende
5 dører • Manuelt gir • 9 personer • 9 kofferter • Kan ikke kjøre inn i høylandet

 

Bilen overtas ved ankomst på Keflavik flyplass og tilbakeleveres samme sted.
Det er ubegrenset kjørelengde og prisen inkluderer egenandelsforsikring CDW.

Eventuelle ekstra utgifter betales når bilen hentes:
Super CDW forsikring
Enveisgebyr
Barnesete

Din Islandsreise samarbeider med de beste og mest pålitelige bilutleiefirmaene på Island. Vi tilbyr leiebiler på de beste vilkår som finnes i markedet når det gjelder pris, sikkerhet og service. Dere kan være sikre på at bilene dere leier gjennom våre tjenester er i utmerket stand.

På grunn av stor etterspørsel av leiebiler over sommermånedene kan vi ikke altid garantere at den ønskete biltypen er tilgjengelig. Vi vil i så fall skaffe en tilsvarende bil i same gruppe.

Alder og førerkort
Minimumsalder for sjåfør ved leie av bil på Island er 20 år for bilgruppene Economy, Compact, Compact Wagon og Intermediate. For alle andre bilgrupper må sjåføren være minst 23 år. Sjåføren må ha hatt gyldig førerkort i minst ett år. For kjøretøy for 9 passasjerer eller mer, kreves førerkort I klasse D.

Ekstra sjåfør
Den personen som er navngitt i bestillingen må være hovedsjåfør. Vedkommende må være til stede når bilen overtas. Det er mulig å registrere en ekstra sjåfør mot et lite gebyr per dag.

Tilleggsgebyr
Når leiebilen hentes og leveres på Keflavik internasjonale flyplass legges det til et flyplassgebyr som er inkludert i alle våre priser. 25,5 % moms er også inkludert i alle våre priser. Våre priser inkluderer ikke bensin. Leiebilen har full tank med drivstoff ved overtagelse og tanken må fylles igjen før bilen returneres. Alle priser er basert på en leieperiode på 24 timer. Hvis en leie overstiger 24-timersperioden, må det betales for en ekstra dag.

Forsikring 
Tredjepartsforsikringen tilsvarer det beløp som til enhver tid er fastsatt i henhold til islandsk lov. Dette gjelder også for ansvarsbeløpet for den enkelte fører.Tredjepartsforsikring og personlig ulykkesforsikring er automatisk inkludert i leien. Selvrisikoforsikring (CDW) er inkludert i leien.

Kredittkort 
Et kredittkort på hovedsjåførens navn er nødvendig for å kunne leie bilen, selv om en voucher dekker kostnadene ved leie. Vi kan ta imot American Express, MasterCard og Visa. Kontanter godtas ikke.

Kredittkortet kan brukes for å betale eventuelle ekstra kostnader s.s. ekstra kjørte kilometer, ekstra forsikring, enveisavgift, barnesete, parkeringsbøter eller skader på bilen.

Leiebilen blir levert dag 2 i Reykjavik. Tilbakelevering samme sted innen kl. 19.00 dagen før avreise. Det er ubegrenset kjørelengde og egenandelsforsikring (CDW). Prisen er basert på minst to fullt betalende voksne.

Overnatting:

 

Overnattingen er i delt dobbeltrom med en ekstra seng for barn under 12 år. Hvis dere reiser med to eller tre barn vil vi booke familierom eller leiligheter. Dette vil medføre et tillegg i prisen. Tillegget varierer etter antall barn men kan komme på ca. kr. 3.000.- til 6.000.- per pers. for 14 netter.

Når vi organiserer turene våre, vil vi alltid booke de beste tilgjengelige overnattingene for dere. Vårt mål er at dere skal oppleve turen både komfortabel og hyggelig. Vi tilbyr et stort utvalg av hoteller, bondegårder og gjestehus. Dere skal være sikre på å få en varm velkomst og et hyggelig opphold på alle de alternativene vi kan tilby.

På grunn av stor etterspørsel over sommermånedene og begrenset overnattingskapasitet i enkelte distrikter, kan vi ikke alltid garantere tilgjengelighet. Under slike omstendigheter vil vi skaffe overnattinger av lik standard i nærmeste tilgjengelige område. Vi anbefaler på det sterkeste å booke i god tid i forveien. 

Etter at vi har mottatt deres bestilling vil vi begynne med å organisere overnattingen. Når vi har fått all overnattingen bekreftet vil dere få detaljerte opplysninger om overnattingsstedene som er blitt reservert for dere. Dette sendes ut sammen med andre reisedokumenter, senest 15 dager før avreise. Hvis dere ønsker opplysninger om overnattingen før, kan dere gjerne kontakte oss.

På linken under vil dere se eksempler på overnattingsmuligheter vi benytter oss av. Vær oppmerksom på at  overnattingen som vises er kun eksempler på type overnattinger. 

Overnatting på rundreisen

 

Kontakt oss for priser og tilgjengelighet

Praktiske opplysninger:

 

Dere kan låne fiskeutstyr av Din Islandsreise, en stang til voksen og en til barn. Dere mottar disse ved overtagelse av leiebilen og de tilbakeleveres sammen med leiebilen i slutten av reisen. Dere kan også låne et kort som gir dere adgang til å fiske i over 35 elver og innsjøer på Island. Sammen med kortet kommer et hefte som viser hvor disse stedene ligger.

OBS: Det er ikke lov å ta med fiskeutstyr til Island grunnet smittefare!