Skip to Content

FAMILIEFERIE – FAMILIEN TIL ISLAND • 8 dager
Pris fra : kr. 13.730.-
Avganger: Alle dager
Varighet: 8 dager / 7 netter
Periode: Sommer
Prisen inkluderer:
Fly Oslo – Reykjavik t/r, inkl. flyskatter
2 overnattinger i Reykjavík
5 overnattinger i familiehytte med privat bad/dusj og wc
Sengetøy
Håndklær
Rengjøring av hytten ved avreise
Leiebil etter eget valg 7 dager
Overtagelse og avlevering av leiebil på Keflavik flyplass
Egenandelsforsikring-CDW
Fri kjørelengde
Detaljert beskrivelse av reiseruten
Detaljert veikart av Island
24 timers telefontjeneste ved nødtilfelle
Ikke inkludert i prisen:
Måltider og drikke (hvis ikke oppgitt)
Super CDW forsikring
Reiseforsikring

På denne 8 dagers familieferien blir det flotte opplevelser og tid til mye familiekos. Dere får oppleve den fantastiske sørkysten av Island, og få med dere noen av landets største attraksjoner blant annet Den Blå Lagune, Thingvellir, Gullfoss, Geysir og Vestmannaeyjar.

DAG 1 – ANKOMST – SØRLANDET
BILFERIE PÅ ISLAND MED BARN  – REYKJAVIK

Etter ankomst til Keflavík flyplass henter dere leiebilen og kjører til overnattingen på Sør-Island, hvor dere skal overnatte de neste fem nettene. Dere kjører først mot Reykjavik og videre over Hellisheidi hvor det finnes et jordvarmekraftverk; Hellisheidarvirkjun som er interessant å besøke. Kraftverket har et besøks- og opplevelsessenter som gir besøkende innsyn i geotermisk energi på Island. Kjør til drivhusbyen Hveragerdi hvor det dyrkes grønnsaker, eksotiske frukter og blomster ved hjelp av jordvarme før dere fortsetter til overnattingen.

 

DAG 2 – GULLFOSS – GEYSIR – THINGVELLIR
BILFERIE PÅ ISLAND MED BARN  – DEN BLÅ LAGUNE

I dag anbefaler vi at dere kjører Den Gyldne Sirkel hvor dere underveis vil oppleve noen av de mest interessante og berømte severdighetene på Island. Første stopp er ved nasjonalparken og det historiske stedet Þingvellir. Thingvellir er på Unescos verdensarvliste og blir ansett for å være et av verdens geologiske underverker. Her stiftet islendingene verden første Allting i år 930. Ta en spasertur gjennom det storslåtte juvet Allmannagjá hvor dere kan se sprekken mellom den nordamerikanske og europeiske kontinentalplaten. Sprekken utvider seg for hvert år og den nærmest deler Island i to. Etter besøket på Thingvellir kan dere kjøre innom det lille tettstedet Laugarvatn for å bade. Stedet er kjent for sin naturlige varme kilde og sauna som opprinnelig ble bygget i 1920. I dag finnes der et nytt og moderne badeanlegg; Fontana Bad og Spa som er bygget over en naturlig varm kilde og har tørr sauna og flere ”heitur pottur” med varierende temperatur. Dere fortsetter deretter til det berømte geotermiske området ved Geysir hvor dere får oppleve den aktive geysiren; Strokkur som spruter opp kokende vann opptil 25 meters høyde, ca. hvert 8. minutt. Dere kjører videre til den majestetiske fossen Gullfoss som er kanskje den vakreste fossen i landet. På Gullfosskaffi har dere muligheten å smake på den deilige islandske kjøttsuppen. Anbefales! Besøk deretter landets første biskopsseter, Skálholt. Stedet var i mange hundre år et av de viktigste stedene på Island, og var bl.a. senter for utdanning på Island. Islands første bispesete Skálholt ble opprettet i 1056. Den nåværende kirken er bygd på 1960-tallet og utsmykket av de mest framstående islandske kunstnere. Etter en opplevelsesrik dag kjører dere tilbake til overnattingsstedet.

 

DAG 3 – VESTMANNAEYJAR
BILFERIE PÅ ISLAND MED BARN  – GEYSIR

I dag har dere mulighet å besøke den vulkanrammete øye Vestmannaeyjar. Dere starter med å kjører til Bakki, hvor dere tar fergen over til Vestmannaeyjar. Vestmannaeyjar er en liten øy som 1973 ble rammet av et voldsomt vulkanutbrudd som begravde 300 hus. I gatene kan dere se rester av hus som ble begravd i lavamassene. På den lokale kafféen Kaffi Kró, kan dere se en film om vulkanutbruddet i 1971, og en interessant utstilling om hvordan øya Surtsey ble dannet i 1963. På sommeren tilbys det guidede turer med både buss og båt som kan være interessant å få med seg. For de som liker å bade kan et besøk til det flotte utendørs badeanlegget på Vestmannaeyjar anbefales. Anlegget er helt nytt og mange mener er det er det fineste anlegget på Island, som har bl.a. flere ”heitur pottur” og vannsklier. Etter en vellykket dag på Vestmannaeyjar tar dere fergen tilbake til fastlandet. Dere kan nå fortsette ferden gjennom store landbruksområder og mosekledde lava felt til dere kommer til de vakre fossene Seljalandsfoss og Skógarfoss. Dere kjører videre innover i dalen gjennom svarte sandflater, til dere kommer til bretungen Sólheimajökull. Etter en lang og opplevelsesrik dag kjører dere tilbake til overnattingen.

 

DAG 4 – MORSOM AKTIVITETSDAG
BILFERIE PÅ ISLAND MED BARN  – ISLANDSHEST

I dag har dere mulighet å ha en rolig og behagelig dag, eventuelt i kombinasjon med noen aktiviteter. Kjør til den lille drivhusbyen Hveragerdi hvor det dyrkes det grønnsaker, eksotiske frukter og blomster ved hjelp av jordvarme. Her finnes det et besøkssenter som er bygget på et geotermisk område (Geotermal Park) og som gir innsyn i jordvarme og hvordan Islendingene utnytter den. I Hveragerdi finnes det også en jordskjelvutstilling hvor man kan “oppleve” jordskjelv i en jordskjelvsimulator. Naturen rundt Hveragerdi er et paradis for friluftsfolk. Området er kjent for varme kilder og urørt natur. Det finnes mange fine turstier i byen og i fjellene rundt omkring hvor det underveis er mulig å bade i naturlig varm kilde. Dere kan også kjøre til de små og koselige fiskelandsbyene Stokkseyri og Eyrarbakki med de mange små og sjarmerende restaurerte husene, kledd med bølgeblikk i alle regnbuens farger. På begge stedene finnes det fantastiske sjømatrestauranter, som serverer bl.a. fersk sjøkreps som er å anbefale! Dere kan også være med morsomme aktiviteter som hele familien kan delta i, som for eksempel bading, hesteridning, snøscooterkjøring, rafting, atv-kjøring, padling, grottevandring, surfing, sykling, og vandrerturer m.m.

 

DAG 5 – DAG TIL FRI DISPOSISJON
BILFERIE PÅ ISLAND MED BARN  – LUNDEFUGL

Denne dagen er til egen disposisjon. Kanskje dere har lyst å være med på flere aktiviteter som dere ikke rakk i går. Eller at dere har lyst å kjøre langs den vakre sørkysten for å oppleve de vakre fossene Seljalandsfoss og Skógarfoss. Langs sørkysten vil dere også se Myrdalsjökull, klippen Dyrhólaey, Reynisdrangar og Reynishverfi. Ved Vik ligger Eyjafjallajökull vulkansenter. Hvis dere kjører videre østover kommer dere til en av Islands største attraksjoner; isbrelagunen Jökulsárlón, hvor dere har mulighet å være med på en uforglemmelig båttur mellom flytende isfjell.

 

DAG 6 – DEN BLÅ LAGUNE – GEOTERMISKE OMRÅDER
BILFERIE PÅ ISLAND MED BARN  – AKTIVITETER

I dag kan dere besøke den verdenskjente Blå Lagune, og på veien dit kan dere kjøre innom kokende geotermiske områder. Dere kjører gjennom langstrakte lava- og moselandskap med natur som minner om månelandskap, til dere kommer til Kleifarvatn, en diger og spektakulær innsjø med lavastrender og tindrende klart vann. Innsjøen blir stadig mindre etter et kraftig jordskjelv i året 2000. Kjør videre til Krísuvík, et fargerikt geotermisk område med store boblende gjørmehull og svoveldampende underjordiske kilder. Gjør et stop ved Seltun. Kjør til den lille fiskelandsbyen Grindavik før dere kjører videre til Den Blå Lagune. I Den Blå Lagune kan dere nyte et herlig og uforglemmelig bad i det mineralrike varme vannet. I lagunen kan dere prøve et dampbad i en mørk lavahule, stå under en liten foss som gir energisk massasje eller slappe av i badstuen eller saunaen. Etter en deilig opplevelse i Den Blå Lagune, kjører dere til Reykjavik hvor dere skal overnatte de to siste nettene. På vei til hovedstaden kan dere besøke Bessastadir som er den islandske presidentens offisielle residens. Og på kvelden er det selvsagt igjen mulighet for gode matopplevelser for store og små i en av de mange restaurantene i Reykjavik.

 

DAG 7 – REYKJAVIK – DEN BLÅ LAGUNE
BILFERIE PÅ ISLAND MED BARN  – HVERAGERDI

I dag kan dere utforske hva hovedstaden Reykjavik har å by på. Det finnes uendelig med aktiviteter og opplevelser som er morsomme for både for store og små. Dere kan besøke Reykjavik Zoo & Familiepark som ligger i friluftsområdet Laugardalur. Der møter barna forskjellige dyrearter som hører naturlig hjemme på Island, (bl.a. hester, sau, rev, sel og reinsdyr). I familieparken kan barna boltre seg i karuseller, minibiler, på en stor lekeplass og seile på en liten innsjø. På området har dere også muligheten til å grille på et eget grill-område. De fleste barn elsker å bade. I nærheten av familieparken ligger Europas største spa- og badeanlegg med ute og inne bassenger, flere ”heitur pottur”, stort familiebasseng og en stor og lang vannsklie. En av Reykjaviks mest besøkte attraksjoner er å besøke Saga Museum. Museet gjenskaper noen av de viktigste og dramatiske øyeblikkene i Islands historie. Gjennom “levende voksfigurer” som kan minne om figurene i Madam Tussaud gis det innblikk i de historiske begivenhetene som har satt sitt preg på det islandske folks historie. Andre steder i vi kan anbefale er byens innsjø, “Tjörnin”, hvor barna kan mate svaner og ender, Perlan som er en av Reykjaviks mest særpregede bygning, hvor dere har flott utsikt over hele Reykjavik mens dere spiser en deilig islandsk is og Nauthólsvík med den flotte geotermiske stranden. Og det finnes flere muligheter til flotte aktiviteter for hele familien. Kanskje dere ønsker å være med på hvalsafari, atv- eller buggy-kjøring, hesteridning eller en guidet sykkeltur. Underveis bør dere selvfølgelig gjøre en liten pause ved byens mest kjente pølsebod; ”Bæjarins Bestu” (Byens beste) og om kvelden kan dere spise på en av Reykjaviks flotte restauranter. Det finnes mange restauranter som også byr på matglede for de yngste.

DAG 8 – AVREISE
BILFERIE PÅ ISLAND MED BARN  – NASJONALDRAKT

Kjør tilbake til Keflavík flyplass for å avlevere leiebilen og ta flyet hjem. Hvis dere ikke rakk å gjøre alt dere ønsket i Reykjavik er det mulig å book en ekstra natt i Islands levende hovedstad!

BILFERIE PÅ ISLAND MED BARN – Best i test

 

 

« Dette har garantert vært den kjekkeste ferien vi har hatt med våre tre barn, og vi har reist endel ;o) Vi har opplevd og sett så mye på Island, så hver dag har vært utrolig spennende! Vi hadde ikke lyst å reise hjem, ville se mer og mer! »

MARGRETHE BIRK MED FAMILIE – FAMILIEFERIE PÅ ISLAND JULI 2011

BILFERIE PÅ ISLAND MED BARN – Best i test

 

 

« Vi er meget fornøyd! Meget god service under forarbeid og bestilling. Spesielt bra var selvfølgelig aktivitetene vi hadde valgt oss; vi er kjempefornøyd med både ridingen og snøscooterkjøringen »

MARIANNE MASDAL MED FAMILIE – ISLANDSTUR SOMMEREN 2012

BILFERIE PÅ ISLAND MED BARN – Best i test

 

 

« Vi hadde en kjempe fin tur. Kjempe fint opplegg hele veien som ga mersmak til å komme tilbake en gang for å kjøre rundt og se mer av Island »

JAN ARE KARLSEN MED FAMILIE – FAMILIETUR PÅ ISLAND JULI 2013

Priser:

 

Pris fra kr. 13.730.-

Prisen gjelder per pers. i delt familie rom og to fullt betalende voksne. 

Kontakt oss angående priser for barn.

Prisene er ”fra” priser og er baserte på enkel overnatting utenom høysesongen samt lave flypriser. Vi tar forbehold om at det er ledige flyseter og hotellrom i denne prisklassen. Pristillegg kan forekomme ved begrenset fly- og overnattingskapasitet. Dere får beskjed om en eventuell prisendring før første innbetaling av reisen.

Avbestillings- og reiseforsikring er ikke inkludert i prisen. Din Islandsreise anbefaler alle å ha slik forsikring.

Din Islandsreise tar forbeholdt om feil i priser og utregninger. Ytterligere tar vi forbehold om prisendringer som skyldes endringer i valutakurs, justeringer hos samarbeidspartnere, skatter og avgifter samt andre uforutsigbare endringer.

Vi kan ta imot kortbetalinger med VISA og MASTERCARD/EUROCARD (gjelder ikke gruppereier).

Når du betaler med kort vil du bli belastet med en kortavgift på kr. 110.- per transaksjon.
Gebyret dekker deler av kostnadene Din Islandsreise har ved transaksjonene.

Hvis du betaler direkte inn på Din Islandsreises bankkonto vil det ikke komme noen ekstra kostnader for deg
som kunde eller oss som mottaker. 

Administrasjonsgebyr kr. 49.- per bestilling.

 

Kontakt oss for priser og tilgjengelighet

Leiebil :

 

LEIEBIL ETTER EGET VALG

“Fra” prisen tar utgangspunkt i leiebilgruppe Z, Toyota Aygo, eller lignende. Mot et tillegg i prisen er det mulig å oppgradere leiebilen til en ennen gruppe. Se grupper og biltyper under.

 

Bilgruppe Z
Toyota Aygo eller lignende
3 dører • Manuelt gir • 4 personer • 1 koffert • Kan ikke kjøre inn i høylandet

 

Bilgruppe A & Y
Toyota Yaris eller lignende
5 dører • Manuelt og automatgir • 5 personer • 2 kofferter • Kan ikke kjøre inn i høylandet

 

Bilgruppe B
Toyota Auris eller lignende
5 dører • Manuelt og automatgir • 5 personer • 3 kofferter • Kan ikke kjøre inn i høylandet

 

Bilgruppe T
Toyota Auris Station eller lignende
5 dører • Manuelt og automatgir • 5 personer • 4 koffert • Kan ikke kjøre inn i høylandet

 

Bilgruppe C & N
Toyota Aygo eller lignende
4 dører • Manuelt og automatgir • 5 personer • 3 kofferter • Kan ikke kjøre inn i høylandet

 

Bilgruppe E & P
Skoda Octavia Station eller lignende
5 dører • Manuelt og automatgir • 5 personer • 4 koffert • Kan ikke kjøre inn i høylandet

 

Bilgruppe F
Toyota Rav4 eller lignende
5 dører • Manuelt og automatgir • 5 personer • 3 kofferter • Kan kjøre inn i høylandet

 

Bilgruppe I
Toyota Land Cruiser 4x4 eller lignende
5 dører • Manuelt gir • 5 personer • 5 koffert • Kan kjøre inn i høylandet

 

Bilgruppe H
Toyota Land Cruiser 4x4 eller lignende
5 dører • Manuelt gir • 7 personer • 2 kofferter • Kan kjøre inn i høylandet

 

Bilgruppe Q
Ford Transit eller lignende
5 dører • Manuelt gir • 9 personer • 5 kofferter • Kan ikke kjøre inn i høylandet

 

Bilgruppe D
VW Caravella 4x4 eller lignende
5 dører • Manuelt gir • 9 personer • 9 kofferter • Kan ikke kjøre inn i høylandet

 

Bilen overtas ved ankomst på Keflavik flyplass og tilbakeleveres samme sted.
Det er ubegrenset kjørelengde og prisen inkluderer egenandelsforsikring CDW.

Eventuelle ekstra utgifter betales når bilen hentes:
Super CDW forsikring
Enveisgebyr
Barnesete

Din Islandsreise samarbeider med de beste og mest pålitelige bilutleiefirmaene på Island. Vi tilbyr leiebiler på de beste vilkår som finnes i markedet når det gjelder pris, sikkerhet og service. Dere kan være sikre på at bilene dere leier gjennom våre tjenester er i utmerket stand.

På grunn av stor etterspørsel av leiebiler over sommermånedene kan vi ikke altid garantere at den ønskete biltypen er tilgjengelig. Vi vil i så fall skaffe en tilsvarende bil i same gruppe.

Alder og førerkort
Minimumsalder for sjåfør ved leie av bil på Island er 20 år for bilgruppene Economy, Compact, Compact Wagon og Intermediate. For alle andre bilgrupper må sjåføren være minst 23 år. Sjåføren må ha hatt gyldig førerkort i minst ett år. For kjøretøy for 9 passasjerer eller mer, kreves førerkort I klasse D.

Ekstra sjåfør
Den personen som er navngitt i bestillingen må være hovedsjåfør. Vedkommende må være til stede når bilen overtas. Det er mulig å registrere en ekstra sjåfør mot et lite gebyr per dag.

Tilleggsgebyr
Når leiebilen hentes og leveres på Keflavik internasjonale flyplass legges det til et flyplassgebyr som er inkludert i alle våre priser. 25,5 % moms er også inkludert i alle våre priser. Våre priser inkluderer ikke bensin. Leiebilen har full tank med drivstoff ved overtagelse og tanken må fylles igjen før bilen returneres. Alle priser er basert på en leieperiode på 24 timer. Hvis en leie overstiger 24-timersperioden, må det betales for en ekstra dag.

Forsikring 
Tredjepartsforsikringen tilsvarer det beløp som til enhver tid er fastsatt i henhold til islandsk lov. Dette gjelder også for ansvarsbeløpet for den enkelte fører.Tredjepartsforsikring og personlig ulykkesforsikring er automatisk inkludert i leien. Selvrisikoforsikring (CDW) er inkludert i leien.

Kredittkort 
Et kredittkort på hovedsjåførens navn er nødvendig for å kunne leie bilen, selv om en voucher dekker kostnadene ved leie. Vi kan ta imot American Express, MasterCard og Visa. Kontanter godtas ikke.

Kredittkortet kan brukes for å betale eventuelle ekstra kostnader s.s. ekstra kjørte kilometer, ekstra forsikring, enveisavgift, barnesete, parkeringsbøter eller skader på bilen.

Leiebilen blir levert dag 2 i Reykjavik. Tilbakelevering samme sted innen kl. 19.00 dagen før avreise. Det er ubegrenset kjørelengde og egenandelsforsikring (CDW). Prisen er basert på minst to fullt betalende voksne.

Overnatting:

 

Overnattingen er i familierom hvor det er plass til to voksne og to barn. Hvis dere reiser med tre eller flere barn kan dette medføre et tillegg i prisen. Tillegget varierer etter antall barn og alder men kan komme på ca. kr. 2.500.- til 5.500.- per pers. for 7 netter.

Når vi organiserer turene våre, vil vi alltid booke de beste tilgjengelige overnattingene for dere. Vårt mål er at dere skal oppleve turen både komfortabel og hyggelig. Vi tilbyr et stort utvalg av hoteller, bondegårder og gjestehus. Dere skal være sikre på å få en varm velkomst og et hyggelig opphold på alle de alternativene vi kan tilby.

På grunn av stor etterspørsel over sommermånedene og begrenset overnattingskapasitet i enkelte distrikter, kan vi ikke alltid garantere tilgjengelighet. Under slike omstendigheter vil vi skaffe overnattinger av lik standard i nærmeste tilgjengelige område. Vi anbefaler på det sterkeste å booke i god tid i forveien. 

Etter at vi har mottatt deres bestilling vil vi begynne med å organisere overnattingen. Når vi har fått all overnattingen bekreftet vil dere få detaljerte opplysninger om overnattingsstedene som er blitt reservert for dere. Dette sendes ut sammen med andre reisedokumenter, senest 15 dager før avreise. Hvis dere ønsker opplysninger om overnattingen før, kan dere gjerne kontakte oss.

På linken under vil dere se eksempler på overnattingsmuligheter vi benytter oss av. Vær oppmerksom på at  overnattingen som vises er kun eksempler på type overnattinger. 

 

Kontakt oss for priser og tilgjengelighet